Zoeken

Onderdeel van Dichterbij

STEVIG is onderdeel van Dichterbij, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en hun netwerk in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.

Dichterbij biedt ondersteuning, zorg en behandeling in alle fasen van het leven. Aan huis, op school of op een woon- of werklocatie van Dichterbij.

Voor mensen met een licht verstandelijke beperking en psychiatrische- of gedragsproblemen verleent Dichterbij onder de naam STEVIG ook crisisopvang, specialistische en forensische behandeling.

Wij zijn Dichterbij:

samen maken we het verschil

Missie

Ieder mens is een mooi mens
Iedereen verdient een menswaardig en betekenisvol leven, waarin je jezelf kan en mag zijn. In een omgeving die accepteert wie je bent. Dat is in de kern wat we geloven en waar we voor staan. Om dat dichterbij te brengen kijken we elke dag opnieuw naar wat mensen echt nodig hebben.

Het is de kunst om de basale behoeften van ieder mens te zien en samen met de omgeving te kijken hoe deze vanuit wensen, talenten en mogelijkheden vervuld kunnen worden. Wat daarvoor nodig is verandert steeds en kan voor dilemma’s zorgen. Ook als het moeilijk is zijn we er voor elkaar, onvoorwaardelijk.

Vaak gaat het om ogenschijnlijk kleine dingen die ons leven betekenis geven, om de dingen die je samen doet en waar je trots op bent. Juist door het ervaren van eenvoudige dagelijkse gebeurtenissen kunnen we allemaal mens tussen de mensen zijn en komen we tot bloei. Dit vraagt om wederzijdse inspanning, aandacht en nieuwsgierigheid. Je echt verdiepen in elkaar, elke dag opnieuw. Dichterbij een betekenisvol leven.