Zoeken

Onze collega Anne

Anne is klinisch psycholoog, psychotherapeut en gezinstherapeut

Alles wat wij doen start met de vraag 'wat heeft de cliënt hieraan?'

“Voordat ik bij STEVIG kwam werken heb ik in de reguliere psychiatrie gewerkt. Een vriendin die al voor STEVIG werkte heeft me geënthousiasmeerd. Ik trof bij STEVIG meteen een fijne werksfeer aan.

Maar wat mij in het bijzonder aantrok is de complexe doelgroep en de uitdaging die het werken met hen elke dag weer biedt. Je krijgt alle tijd en ruimte om te onderzoeken wat het beste bij de cliënt past. Bij STEVIG kan je samen met het team puzzelen en tot de juiste behandeling komen. Dat is ongelofelijk inspirerend om te doen.”

Waar we voor staan en waar we niet voor staan

“Bij STEVIG zetten we de cliënt centraal. En dat is nodig. We hebben te maken met een complexe doelgroep die mij in elk geval uitdaagt om het beste uit mezelf te halen. Als je bij STEVIG goed bent in je vak dan kan je bij elke zorgorganisatie goed zijn in je vak. Iedereen bij STEVIG is kundig en focust op de cliënt. Dat is geen mooi verhaal voor de buitenwereld, zo is het gewoon. Wij weten allemaal waar we voor staan en waar we niet voor staan. De complexe puzzel die we soms met een cliënt moeten leggen vraagt veel van ons geduld. Dit is iets wat ik met cliënten wel heb, maar wat ik op andere vlakken soms moeilijk vind.”

“Je moet als werknemer bij STEVIG best wat in je mars hebben. Analytisch zijn bijvoorbeeld. Daadkrachtig. Je moet het durven om buiten de gebaande paden te stappen. Sla een pad in en kijk waar je uitkomt. En loop je daarin vast, dan pas je je route aan. Ik sla ook wel eens de verkeerde richting in. Die ruimte is er.”

Tekst loopt door onder de video

Weer kunnen floreren

“STEVIG komt pas later in beeld bij de cliënten. Ze hebben allemaal al met diverse instanties gewerkt en zijn niet of onvoldoende geholpen. Daarom krijgen wij meer ruimte en tijd, en nemen we de ruimte om goed te onderzoeken. Daar ontstaat vaak een nieuwe richting die de cliënt verder op weg kan helpen in het leven. Het is allemaal deel van het proces om de cliënt verder te helpen.

Op het gebied van licht verstandelijke beperking zijn we bij STEVIG ontzettend deskundig. We gaan grondig te werk. Altijd vanuit de vraag wat heeft de cliënt nodig en wat heeft zijn of haar systeem daarbij nodig? We zijn erg goed in het kijken naar wat er achter het gedrag zit, waar komt het gedrag vandaan? Daar hebben we het systeem van de cliënt bij nodig, maar vooral de cliënt heeft het nodig. Daar moet de cliënt als hij of zij bij ons klaar is weer kunnen floreren. Dat lukt niet als we het systeem niet meenemen in het proces.”

Tekst loopt door onder de foto

Onze collega Anne gedragswetenschapper

“Waar ik oprecht van geniet zijn de duurzame cliëntrelaties, cliënten die ons later laten weten hoe het met ze gaat. Het is zó waardevol om iets te kunnen betekenen voor iemand die bij ons op zijn kwetsbaarst is. Ze hebben al heel veel meegemaakt in hun leven. Het vertrouwen is geschaad. Wij bouwen de relatie op vanuit de rust en gelijkwaardigheid.”

Kijken en zien zijn heel belangrijk

“Wat mij heeft geholpen en wat nieuwe collega’s zeker ook zal helpen, is een dag met ons meedraaien. Zie de cliënten en ontdek of het bij jou past, dan zie je ook meteen ons enthousiasme.

Je zult zien dat je bij ons echt iets kan betekenen voor de cliënt. STEVIG is een relatief kleine organisatie, de lijnen zijn kort, we doen het samen. En goed om te weten, je hebt veel zeggenschap over hoe de behandeling van een cliënt ingericht wordt. De ruimte en verantwoordelijkheid die STEVIG jou geeft maakt jou belangrijk voor de cliënt.”

Geen vacature missen?

We houden je graag op de hoogte van nieuwe vacatures. Laat ons weten waar je voorkeur ligt, dan ontvang je de passende vacatures direct in je mailbox.

Neem contact op

Weet je nog niet precies wat jij wilt, maar wil je wel graag de mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op via 088 – 75 40 060 of wervingsbureau@stevig.nl. We horen graag van je!

Werken bij STEVIG

STEVIG is onderdeel van Dichterbij. Bij STEVIG doe je specialistisch werk, voor mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische- en/of gedragsproblemen, die soms ook in aanraking met justitie zijn geweest.