Zoeken

Onze collega Laura

Laura begon als begeleider behandeling en ontwikkelde zich tot dienstverlenend coördinator

Het gaat om wat jij nodig hebt, in een tempo dat voor jou goed werkt

“Als dienstverlenend coördinator ben ik op de afdeling van de forensisch psychiatrische afdeling (FPA) bezig met het ondersteunen van persoonlijk begeleiders in hun rol. Ook hou ik mij bezig met teamprocessen en denk ik mee op de inhoudelijke lijn van de behandeling van de patiënt. Daarnaast spar ik met mijn collega DVC’ers en het management op procesniveau om kwaliteit te verbeteren van onze zorg.

Ik ben zes jaar geleden bij STEVIG begonnen als begeleider behandeling en na ruim drie jaar gestart met een traineeship tot dienstverlenend coördinator op de FPA. Inmiddels is het traineeship afgelopen en ben ik trotse DVC’er van FPA afdeling 1.”

Wij weten wat echt is en wat niet

“Wie voor STEVIG werkt moet stevig in de schoenen staan en zich kwetsbaar op durven stellen. Ik sta mijn mannetje, stel kritische vragen en laat me niet zomaar omver blazen. Daarnaast voelen we bij STEVIG ook heel goed wat echt is en wat niet.

Als ik bijvoorbeeld merk dat iemand niet het achterste van z’n tong laat zien, dan ga ik daar vragen over stellen. Ik wil vooral dat deze persoon weet dat hij of zij erover mag praten, dat wat er ook speelt er mag zijn en oké is.”

Tekst loopt door onder de video

Thuis bij STEVIG

“Voor mij is het belangrijkste dat de mens centraal staat. Dan heb ik het behalve over de cliënten, ook over mijn collega’s. De onderlinge band die we hebben is echt heel fijn en vertrouwd. Hoe serieus ons werk ook is, we lachen samen veel. Ik voel me dan ook thuis bij STEVIG.

Hier krijg ik de ruimte om het beste uit mezelf te halen. Ik blijf leren. Niks komt zomaar aanwaaien; kansen en ruimte daarvoor moet je zien en dan pakken, verantwoordelijkheid nemen over jouw proces.

En dat hoeft niet snel. Het gaat om wat jij nodig hebt, in een tempo dat voor jou goed werkt. Zo heb ik bijvoorbeeld zelf aangegeven dat ik het traineeship wilde volgen. Ik wist dat het heel goed voor mijn ontwikkeling zou zijn.”

Tekst loopt door onder de foto

Onze collega Laura van begeleider behandeling tot dienstverlenend coordinator

“In de zes jaar dat ik voor STEVIG werk heb ik dan ook een flinke persoonlijke ontwikkeling gemaakt. Toen ik begon was ik onzeker, maar als je terechtkomt in een veilige omgeving en je krijgt kansen om te groeien dan ga je ook groeien. En ik ben voor mijn gevoel nog lang niet klaar. Ik volg nu bijvoorbeeld een Master opleiding, gefaciliteerd door STEVIG.”

Het team speelt een belangrijke rol

“We spreken intern wel eens van forensische scherpte, een bepaalde manier van denken als je aan het werk bent. Je voelsprieten gebruiken en daar vervolgens inhoudelijk iets van kunnen maken. Het team speelt daarin een belangrijke rol. Je bent elkaars veiligheid, dat is de bouwsteen van forensisch werken. Er zijn protocollen waar we ons aan houden en er zijn onder andere camera’s op de forensisch psychiatrische afdeling voor de fysieke veiligheid, maar je hebt ook psychologische veiligheid nodig om jezelf te kunnen blijven. Die veiligheid vind je in het team.”

Goede zorg lever je niet met protocollen

“Bij STEVIG bieden we behandeling om mensen weer terug te laten keren in de maatschappij. Deze behandeling proberen we vorm te geven vanuit gelijkwaardigheid en samenwerking. Wij geloven niet in beheersing en straffen. Natuurlijk zijn er soms momenten waarbij dat nodig is, maar dit is niet onze basishouding. Door cliënten te behandelen proberen we een gedragsverandering te laten ontwikkelen. Behandelen is ook met verschillende perspectieven kijken naar dezelfde situatie. Goede zorg lever je niet door te beheersen, maar door te kijken naar wat iemand nodig heeft en die persoon in zijn of haar kracht te zetten.”

We durven ons kwetsbaar op te stellen

“STEVIG werkt met een doelgroep die jou uitdaagt om buiten je comfortzone te werken, die jou geheid gaat confronteren met je kwetsbaarheid. Bij ons leer je om je comfortabel te voelen in oncomfortabele situaties en snel beslissingen te maken die weer kunnen zorgen voor veiligheid en stabiliteit. Het belangrijkste is dat je bij STEVIG dicht bij jezelf blijft. Twijfelkonten en ja-knikkers werken hier niet. Bij STEVIG durven we ons kwetsbaar op te stellen.

Wil je voor onze doelgroep van betekenis zijn? Draai een dag met ons mee, zeker als je van jezelf weet dat je graag in een grijs gebied werkt en dat durft.”

Geen vacature missen?

We houden je graag op de hoogte van nieuwe vacatures. Laat ons weten waar je voorkeur ligt, dan ontvang je de passende vacatures direct in je mailbox.

Neem contact op

Weet je nog niet precies wat jij wilt, maar wil je wel graag de mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op via 088 – 75 40 060 of wervingsbureau@stevig.nl. We horen graag van je!

Werken bij STEVIG

STEVIG is onderdeel van Dichterbij. Bij STEVIG doe je specialistisch werk, voor mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische- en/of gedragsproblemen, die soms ook in aanraking met justitie zijn geweest.