Zoeken

Onze collega Rob

Rob werkte lang als begeleider behandeling en is nu een ervaren weerbaarheidstrainer

Ik heb gedurende de jaren echt de ruimte gekregen om te kunnen groeien

“Ik ben in 1993 bij Dichterbij begonnen als Verpleegkundige-z. In 2000 ben ik overgestapt naar STEVIG als begeleider behandeling en in 2016 ben ik intern geswitcht naar de functie van Weerbaarheidstrainer. De rode draad in mijn loopbaan is het werken met mensen. Soms zijn dat cliënten, soms collega’s.

Naast de teams van STEVIG train ik ook de teams van Dichterbij. Daarnaast maak ik deel uit van het Bedrijfsopvangteam. Collega’s die in gesprek willen na bijvoorbeeld een escalatie kunnen dat doen via het Bedrijfsopvangteam.”

Handvaten geven en inzichten creëren

“Werken met mensen is het leukste dat er is. Dat was al zo toen ik als verpleegkundige werkte en dat is nu ik trainingen geef niet anders. Als trainer leg ik de mensen geen programma op, maar kijk ik wat elke deelnemer nodig heeft. Dat is dus meer coachend dan puur trainen. Dat doe ik zo effectief mogelijk.

Bovendien zorg ik meteen dat er genoeg gelachen wordt, want humor is – zeker in ons werk- erg belangrijk. Kortom; ik geef mensen de handvaten die ze nodig hebben om hun werk beter te kunnen doen en creëer inzichten. Dan zie je mensen groeien, prachtig om dat te mogen doen.

STEVIG heeft mij gedurende de jaren echt de ruimte gegeven om te kunnen groeien, om te kijken naar wat ik wil en hoe ik daar het beste kan komen. Dat is een ontwikkeling die geleidelijk gegroeid is. STEVIG kijkt naar haar mensen en ondersteunt ze in hun ontwikkeling. Wat heb je nodig en wat is haalbaar?  Als jij je happy voelt in je werk heeft dat alleen maar voordelen. Voor jezelf uiteraard, maar ook voor je betrokkenheid bij STEVIG en de cliënten waar je mee werkt.”

Tekst loopt door onder de video

De kracht zit altijd in het levellen

“Als mens en als professional stel ik me heel laagdrempelig op. Sterker nog, ik ben 24/7 bereikbaar. Omdat ik het werk té leuk vind en té belangrijk. Ik probeer altijd een goede gesprekspartner te zijn, zodat iemand zijn of haar verhaal veilig kan doen. Mijn kracht is dat ik altijd kan levellen met de mensen waar ik mee werk. Of het nou met een team is of met een cliënt. Het komt altijd neer op samen onderzoeken en samen ondersteunend naar de toekomst werken. Toevallig kwam ik onlangs een oud-cliënt tegen. “Hé Rob”, hoorde ik. “Het gaat goed met me hè.” Zo’n moment maakt mijn dag.

Als trainer ken ik inmiddels alle teams van STEVIG. Er is geen enkel team waar ik niet in zou willen werken. Allemaal zijn ze er voor elkaar. Die saamhorigheid is zo belangrijk, je hebt elkaar gewoon hard nodig. Geef het aan als het bijvoorbeeld even teveel is of je voelt dat je de controle kwijtraakt. Ik heb die momenten ook wel eens, net als onze cliënten die ook hebben. Als je het aangeeft dan kunnen we er iets mee, anders ontstaat er alleen maar irritatie.”

Tekst loopt door onder de foto

Onze collega Rob begeleider behandeling tot weerbaarheidstrainer

Weet dat je bij STEVIG terechtkomt in een warme omgeving

“Nieuwe collega’s wil ik vooral op het hart drukken dat je jezelf moet zijn. Jij én je bagage. Gaandeweg vul je de rugzak. Pak daarom de tijd die je daarvoor nodig hebt. Ook als je in je functie doorgroeit of van functie wisselt is dat waardevol voor je bagage. En weet dat je bij STEVIG terechtkomt in een warme omgeving, waar je de tijd krijgt die je nodig hebt.

En leg de lat niet te hoog. Doe je dat wel dan kom je daar zelf wel achter. Ga jij als mens om met andere mensen, dan heb je de basis om een goede zorgmedewerker te kunnen zijn. Bij STEVIG krijg je de ruimte om dat uit te bouwen. En kom gerust een keer meedraaien, want die mogelijkheid is er zeker. Zelf ervaren wat iets met je doet werkt altijd het beste.”

Geen vacature missen?

We houden je graag op de hoogte van nieuwe vacatures. Laat ons weten waar je voorkeur ligt, dan ontvang je de passende vacatures direct in je mailbox.

Neem contact op

Weet je nog niet precies wat jij wilt, maar wil je wel graag de mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op via 088 – 75 40 060 of wervingsbureau@stevig.nl. We horen graag van je!

Werken bij STEVIG

STEVIG is onderdeel van Dichterbij. Bij STEVIG doe je specialistisch werk, voor mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische- en/of gedragsproblemen, die soms ook in aanraking met justitie zijn geweest.