Search

Onze cliënt Frans

Frans is bijna oud-cliënt want hij is klaar voor de volgende stap

Mijn persoonlijk begeleider zegt dat ik het kan, daar vertrouw ik op

“Ik zit sinds januari 2022 bij STEVIG en ben bijna klaar. Ze hebben een plekje voor me gevonden in De Vliet in Venray, dat is een beschermd wonen plek. Binnenkort ga ik er met mijn persoonlijk begeleider Juul kijken. Dat ik nu bijna klaar ben bij STEVIG en op mezelf ga wonen vind ik eng.

Ik heb 42 maanden beschermd gewoond bij STEVIG. Nu moet ik het alleen doen. “Je kunt het Frans!”, zegt Juul. “Ik ken je.” Daar moet ik op vertrouwen, anders zouden ze me zo niet laten gaan denk ik.”

Vanuit de gevangenis naar STEVIG

“Omdat ik een delict heb gepleegd heb ik 22 maanden in de gevangenis gezeten. Een van de bewakers kende mij toevallig van een scooterongeluk dat ik ooit heb gehad. Aan dat ongeluk heb ik een hersenbeschadiging overgehouden. Deze bewaker heeft ervoor gezorgd dat ik in de gevangenis naar een speciale afdeling mocht. Daar hebben ze mij voorbereid op mijn plek bij STEVIG. Maar omdat ik in de gevangenis detentieschade heb opgelopen was ik wantrouwend en achterdochtig toen ik bij STEVIG kwam.”

Tekst loopt door onder de video

Ze laten je nooit zitten

“Toen ik hier net was voelde ik me helemaal niet begrepen. Nu gelukkig wel. De mensen hier gaan echt voor je staan en blijven voor je staan. Ze laten je nooit zitten en blijven lief. Ik ga met iedereen goed. Altijd is het ‘Hoi Frans, hoe gaat het?’”

Toen ik vanuit de gevangenis op de forensisch psychiatrische afdeling terechtkwam leek het wel een vakantiepark. Eerst dacht ik zelfs dat Juul eigenlijk niet zoveel voor me deed, maar in de achtergrond heeft ze juist heel veel voor me gedaan. De band met haar is heel belangrijk voor me.

Behalve een plek om te wonen heb ik ook een plek om te werken. Ik ga werken in een lunchroom in Venray. Daar heb ik echt veel zin in. Ik hoop dat mensen die mij leren kennen, zien dat ik een goed persoon ben. Dat ik het goed voor heb met mensen.”

Tekst loopt door onder de foto

Onze cliënt Frans

“In Heerlen – waar ik vandaan kom – ga ik niet meer wonen. Mijn moeder woont er wel nog. Binnenkort ga ik bij haar op bezoek. Samen met Juul ga ik dan naar Heerlen. Dat is ook wel spannend, want ik heb mijn moeder al 42 maanden niet meer gezien.”

Ik kom zeker op bezoek

“Ik heb echt een fijne tijd gehad bij STEVIG. Ik kom zeker op bezoek. Zeker weten. Er stopt een bus voor de deur en Venray ligt om de hoek. Dus ik kom lekker koffiedrinken en een potje darten met de begeleiders.”

Geen vacature missen?

We houden je graag op de hoogte van nieuwe vacatures. Laat ons weten waar je voorkeur ligt, dan ontvang je de passende vacatures direct in je mailbox.

Neem contact op

Weet je nog niet precies wat jij wilt, maar wil je wel graag de mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op via 088 – 75 40 060 of wervingsbureau@stevig.nl. We horen graag van je!

Werken bij STEVIG

STEVIG is onderdeel van Dichterbij. Bij STEVIG doe je specialistisch werk, voor mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische- en/of gedragsproblemen, die soms ook in aanraking met justitie zijn geweest.